12 Handige Apps Voor Op Reis

Vrijwel niemand gaat meer zonder telefoon de deur uit. En waarom zou je ook? Als je op reis bent kan je telefoon nog fantastisch van pas komen ook! Gelukkig zijn er allerlei apps ontwikkeld om jou trip nóg gemakkelijker te maken! Ik heb de 12 handigste apps voor jullie op een rijtje gezet! Oh, en vergeet niet altijd te controleren of je een veilige WiFi-verbinding hebt of een lokale Sim-kaart bemachtigd zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

#1 - Polarsteps

Polarsteps is persoonlijk een van mijn favoriete apps op dit moment en ik gebruik het daarom ook bijna dagelijks. De app houdt bij waar je bent geweest tijdens je rondreis. Het maakt het mogelijk om zogenaamde ‘steps’ toe te voegen, waarbij je een stukje tekst kunt schrijven en foto’s bij kunt plakken. Het is echt van alle gemakken voorzien en een must-have tijdens je reis. Tja, en hoe leuk is het om jouw avontuur met de rest van je vrienden, familie en mede-reizigers te delen! Ook ik ben uiteraard te vinden op Polarsteps en je kunt me toevoegen via deze link!
https://www.polarsteps.com/BrianVis 

Polarsteps Home Page

#2 - FLIO

FLIO is een app die ontworpen is om jou van alle gemakken te voorzien op het vliegveld. Zo kun je jouw vlucht in de app zetten en waarneer er een update is omtrent de vlucht, verstuurt de app een handige melding. Buiten dit gemak, kun je ook de plattegronden, vluchtschema en faciliteiten op de luchthaven bekijken. Nog steeds niet overtuigd? Je kunt via de app ook kortingscoupons krijgen voor restaurants, lounge toegang kopen, de ervaring van andere app-gebruikers lezen en nog veel meer! Verkrijgbaar op Apple en Android!

#3 - Duolingo

Als je langer in hetzelfde land verblijft, is het misschien wel leuk en handig om de basis van die taal te leren. De app Duolingo helpt je op een speelse manier om jouw kennis de desbetreffende taal te verbreden. Je kunt kiezen uit vrijwel elke taal en je begint bij wat basiswoorden. Naarmate je verder en verder komt, worden de woorden een steeds grotere uitdaging. Het grote voordeel is ook nog dat je alle functies van de app gratis kunt gebruiken! Beschikbaar voor Apple en Android. 

Duolingo

#4 - Google Translate

Blijk je toch een mindere talenknobbel te hebben dan dat je dacht, is Google Translate je beste vriend op reis. In veel ontwikkelende landen spreekt men niet altijd even goed Engels en dan wordt het lastig om elkaar te verstaan. Google Translate tackelt dit probleem en helpt je gemakkelijk contact te leggen met de lokale bevolking. De app is verkrijgbaar op zowel Apple als Android. Zorg er trouwens wel voor dat je een lokale Sim-kaart hebt, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. 

#5 - Here

Here maakt het makkelijk om kaarten vooraf te downloaden zodat jij nooit meer de weg kwijt raakt! Op deze manier hoef je geen onnodige data te verspillen, of überhaupt een lokale Sim-kaart te kopen. Wat mij betreft is Here één van de allerhandigste apps om ter beschikking te hebben, en hij staat daarom ook standaard bij mij op de telefoon!

#6 - Citymapper

Citymapper is eigenlijk de grote broer van het welbekende 9292. Het is een handige reisplanner app die je wereldwijd kunt gebruiken. De app maakt gebruik van je GPS, om op die manier de beste voorzieningen te bieden via het openbaar vervoer. De app is op de hoogte van alle actualiteiten rondom de trein, metro, tram, bus, veerboot en nog meer indien mogelijk. Citymapper is jouw beste vriend tijdens een citytrip of rondreis! Verkrijgbaar voor Apple en Android, en beschikbaar in meerdere talen!

Citymapper

#7 - Uber

Wie geen fan is van het openbaar vervoer, kan natuurlijk altijd een Uber pakken. Uber is een app waar mensen zich aanbieden om jou van A naar B te brengen. Eigenlijk een soort taxi, alleen is Uber een heel stuk goedkoper. De app laat jouw een locatie kiezen waar je naartoe wilt, en waarna er dan een chauffeur voor je wordt gezocht. Lees je van tevoren wel goed in, want Uber is niet in elk land beschikbaar. In een aantal Aziatische landen gebruiken ze geen Uber, maar gebruikt men Grab. 

#8 - Feedly

Feedly is eigenlijk het blog-broertje van Twitter en Facebook. De app is ontworpen om jouw te voorzien van jou favoriete onderwerpen. Je kan een account aanmaken op de app en jouw favoriete bloggers, onderwerpen of hastags volgen om zo up to date te blijven wat er gebeurt in de blog-wereld. Persoonlijk een van mijn favoriete apps, omdat het veel zoekwerk scheelt en ik gelijk van favoriete content kan bekijken en lezen. Een ideale app om even lekker tot rust te komen na een hectische dag avontuur. Verkrijgbaar op Apple en Android. 

#9 - Lightroom

Lightroom is, wat mij betreft, veruit de handigste foto-bewerker die er is. Het is een tool die ontworpen is door Adobe, en het heeft sinds kort een super handige mobiele versie. Waar de computer versie nog geld kost, kun je met de gratis mobiele-functies jouw foto’s nog mooier  maken dan dat -ie al was! Je moet je wel even verdiepen in de functionaliteiten die de app te bieden heeft, maar zodra je het onder de knie hebt werkt het fantastisch. De app is niet ontworpen om allerlei teksten in te bewerken, maar werkt perfect om jouw foto’s scherper en duidelijker te maken! Voor Apple en Android beschikbaar. 

#10 - Hostelworld

De backpackers onder ons kunnen het meestal niet veroorloven om dag op dag in een luxe hotel te overnachten. Daarom verkiezen we vaak hostels over hotelkamers. Bovendien zijn hostel ook veel leuker, omdat je er altijd wel mensen ontmoet met dezelfde interesses als jij! Hostelworld is ontworpen om de leukste, goedkoopste en best-beoordeelde hostels op een rijtje te zetten. Ik heb het zelf voor het eerst gebruikt afgelopen zomer tijdens mijn reis naar Lombok, en sindsdien kan ik niet meer zonder deze app! Beschikbaar voor Apple en Android. 

11 - PackPoint

PackPoint is een geweldige tool voor de reiziger die nog wel eens iets vergeet mee te nemen op reis. Maar laten we eerlijk zijn, dat is ons allemaal wel eens overkomen. Voer jouw locatie in via de app, en het laat zien wat voor weer het wordt. Het maakt zelfs een customized paklijst voor jouw locatie! Dat is nog niet alles, want PackPoint maakt het ook mogelijk om jouw lijst te delen, of om die van andere te bekijken. Zo kun je die handige gadgets voor onderweg ook niet meer vergeten in te pakken! Zowel voor Apple als voor Android beschikbaar. 

packpoint

#12 - XE Currency

Zit jij ook altijd zo te klooien met het omrekenen van buitenlandse valuta? Dan is de XE Currency app een must-have voor onderweg. Veel landen in ontwikkeling hebben vaak een extreem rare munteenheid. Neem bijvoorbeeld Indonesië, waar 1 Euro al 17.000 Rupiah is. Als je daar geen hoofdpijn van krijgt!? De app maakt het eenvoudig om die vreemde munteenheid om te rekenen. Zo ben jij nooit meer in de war tijdens je reis door bijvoorbeeld Indonesië!

Brian

Hola! Ik ben Brian, de hoofdauteur van dit platform! Met mijn passie voor ontdekken, reis ik al een aantal jaar naar allerlei plekken over de wereld!